Pe perioada pandemiei, tratamentul alergiilor trebuie continuat.

Pentru pacienții care suferă de alergii, controlul simptomelor este mai important decât oricând pe perioada pandemiei de COVID-19, potrivit Colegiului american pentru Alergie, Astm și Imunologie.

Declanșarea pandemiei a coincis cu debutul sezonului de alergii, iar mulți dintre cei care suferă de alergii și astm și-au pus problema că poate ar trebui să-și întrerupă tratamentele cu corticosteroizi inhalatori și nazali. Însă specialiștii insistă că acum este mai important ca oricând ca pacienții să-și continue tratamentul și să-și controleze cât mai bine simptomele.

Ei spun că nu există date care să sugereze că medicația pentru alergii sau astm ar spori riscul de infectare cu noul coronavirus sau, în cazul îmbolnăvirii, ar agrava situația.

„Este important să vă controlați simptomele de alergie și astm, deoarece acestea ar putea determina un diagnostic eronat, în condițiile în care o parte dintre simptomele provocate de noul coronavirus și cele provocate de alergii sunt similare”, afirmă organizația americană a alergologilor.

 

Sursa: www.acaai.org (ACAAI este o organizație profesională care reunește peste 6000 de alergologi-imunologi și alți profesioniști din sănătate, cu sediul în Arlington).

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*